Een nieuw perspectief

De richting van uw organisatie wordt mede bepaald door ontwikkelingen in maatschappij, technologie en wensen van de klant. Veranderingen volgen elkaar voortdurend op. Belangen van uw organisatie en het personeel komen dan niet altijd overeen. Soms is het onvermijdelijk om uit elkaar te gaan. Outplacement kan daarbij uitkomst bieden.

Wij begeleiden vertrekkende medewerkers met als doel een andere passende functie te vinden.

Het outplacementtraject bestaat uit 4 fasen:

  1. Verwerking. Het veranderen van baan kan op het zelfvertrouwen van uw medewerker een behoorlijke impact hebben. Wij begeleiden bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden in deze situatie.
  2. Het loopbaanonderzoek. Onderwerpen die aan bod komen zijn: arbeidsverleden, levensloopanalyse, eigen kwaliteiten en potentieel, loopbaanwensen en ambities, loopbaanplan.
  3. Arbeidsmarktgerichte coaching. Uw medewerker verkent de markt, maakt een CV, schrijft sollicitatiebrieven, leert strategisch netwerken en oefent met het voeren van gesprekken. Bij alle sollicitatieactiviteiten bieden wij intensieve ondersteuning.
  4. Nazorg. Uw medewerker krijgt – indien gewenst - twee maanden na afloop van het traject ondersteuning om ervaringen te evalueren.

Het outplacementtraject duurt doorgaans 6 tot 12 maanden.

 

Ieder einde is het begin van iets nieuws